Daniel Ricciardo po sezóne opúšťa Red Bull

Talentovaný austrálsky pilot Daniel Ricciardo sa rozhodol nepokračovať vo farbách rakúskej stajne Red Bull  v nasledujúcej sezóny seriálu Formuly 1.

Jazdec „červených býkov“ sa po 10 rokoch pôsobenia v tejto organizácii rozhodol zmeniť tím a dohodol sa na spolupráci so stále stúpajúcim Renaultom. „Plne rešpektujeme Danielove rozhodnutie opustiť Aston Martin Red Bull Racing a želáme mu do budúcnosti len to najlepšie. Taktiež sa mu chceme poďakovať za všetko, čo nám od jeho angažovania v roku 2014 pomohol dosiahnuť,“ vyjadril sa šéf Red Bullu Christian Horner.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt christian horner

Dvadsaťdeväť ročný Austrálčan tak bude aj naďalej jazdiť s pohonnou jednotkou Renault, keďže jeho terajší zamestnávateľ sa pre budúci rok rozhodol prejsť podobne ako jeho juniorský tím Torro Rosso na motory od japonského dodávateľa Honda.

 Jeróme Stroll, prezident Renault Sport Racing vítam Daniela slovami:

„Renault sa rozhodol naplno vrátiť do popredia F1 a taktiež do boja o titul šampióna. Vítam Daniela v našom tíme, ktorý je stále v procese tvorby, no motivovanejší, ako kedykoľvek predtým.“

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt daniel ricciardo
Nová jazdecká dvojica Renaultu pre sezónu 2019. Nico Hulkenberg a Daniel Ricciardo.

Daniel sa rozhodol opustiť tím z TOP 3 a prechádza teda k jednému z nádejných zoskupení zo „zvyšku sveta“. Renault, aj keď robí za posledné obdobie veľký progres stále stráca na stajne z popredia. No smelé plány francúzskeho tímu by v ich nastolenom trende mohli priniesť časom želané ovocie.

„Bolo to pravdepodobne to najťažšie rozhodnutie v mojej kariére. No myslel som si, že je čas na novú výzvu. Uvedomujem si koľko práce je ešte pred Renaultom na ceste za dosiahnutím ich cieľa. Avšak ich pokrok za posledné roky na mňa urobil veľký dojem. Dúfam, že im pomôžem dosiahnuť to, čo majú v plánoch.“ 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt renault f1 team

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *