Usain Bolt otvára svoju futbalovú kapitolu

Jamajský šprintér a držiteľ 9 zlatých medailí z 3 olympiád, sa už dlhšiu dobu netajil ambíciami pôsobiť aktívne vo futbalovom svete. V januári tohto roku preto absolvoval aj skúšku v Dortmunde, podľa ktorej sa mal rozhodnúť, ako so svojou futbalovou kariérou naloží.

Spomínaná skúška zjavne dopadla dosť úspešne a Usain Bolt začal promovať svoj príchod na futbalové trávniky. Dnes sme sa dočkali najprv informácie o jeho príchode na Old Trafford, štadión jeho obľúbeného tímu Manchesteru United. Tam na Usaina čaká charitatívny zápas Soccer Aid (Futbalová pomoc), ktorý sa uskutoční 10. júna 2018.

O niečo neskôr ale prišla ešte väčšia bomba a to skutočný podpis profesionálnej zmluvy. Najrýchlejšieho muža planéty do svojich služieb získal tím z juhoafrickej najvyššej súťaže, FC Mamelodi Sundowns. Rodený víťaz bude mať hneď na začiatok šancu na zisk ďalšieho titulu, pretože Sundowns sú na priebežnej prvej priečke tabuľky. Vo veku 31 rokov sa tak Usain Bolt pripojí do futbalového kolotoča a celý svet bude zaiste zvedavý, ako to jamajčanovi pôjde s loptou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *